XI. IKF Európa-bajnokság

6 éve
 

2018. október 13-án kezdetét vette a 11. IKF European Korfball Championship Hollandiában. A felnőtt válogatott a következő játékosokkal utazott ki a tornára:
Lányok:
Berki Rozália, Tasnádi Sára, Dölles Anna, Gáspár Zsófia, Falcsik Alexandra, Pauly Fanni, Vaszkó Diána, Tartalék Beöthy Enikő
Fiúk:
Berényi Balázs, Berényi Tamás, Bellusz Viktor, Bellusz Attila, Dőrfi György, Bellusz Kristóf, Majer Zsolt, Tartalék: Jakab Gergő

Válogatottunk szép játékkal megnyerte az első csoportmérkőzését, 25:8 lett a végeredmény Szerbia ellen.
Gólszerzők:
Gáspár Zs. 2, Vaszkó D. 2, Pauly F. 1, Tasnádi S. 1, Dölles A. 1.
Berényi B. 5, Majer Zs. 5, Bellusz A. 3, Bellusz K. 2, Dörfi Gy. 2, Berényi T. 1
Ezt követően Skócia ellen is sikerült győzelmet aratni, ezúttal aranygóllal, egy nagyon szoros és feszült mérkőzésen. A végeredmény 14:13 lett.
Gólszerzők:
Gáspár Zs. 2, Vaszkó D. 2.
Berényi B. 7, Berényi T. 1, Bellusz V. 1, Bellusz A. 1.
Végül a csapat megnyerte harmadik mérkőzését is Wales ellen, 12:9-es végeredménnyel.
Gólszerzők:
Gáspár Zs. 2, Vaszkó D. 1, Falcsik A. 1, Berki R. 1.
Berényi B. 3, Dörfi Gy. 2, Bellusz A. 1, Berényi T. 1.
Ezzel a válogatott elsőként végzett a D csoportban, így az A csoport 4. helyezettje, Lengyelország ellen lépett pályára, ahol a tét a felsőházba kerülés volt.
A lengyelek elleni fontos mérkőzésen egy szoros végjáték után végül sikerült legyőzni a lengyel válogatottat, így 17-16-os eredménnyel Magyarország bekerült a felsőházba! 
A következő kihívás Németország ellen jön majd, akik idén meglepő módon már győzelmet arattak Belgium csapata ellen, így biztosan kijelenthető, hogy izgalmas meccsnek néz elébe a csapat.
A rengeteg sikeres meccset is lehet még fokozni, hiszen jelenleg a góldobó lista élén Berényi Balázs, a magyar válogatott játékosa áll!
Így tovább Balázs!
HAJRÁ MAGYAROK!
Az eddigi és a következő meccsek, illetve az összes eddigi eredmény megtalálható az alábbi linken:
https://www.worldkorfball.org/